Kemal İskender

Sanat Tarihi 1

10 Saat 57 Dakika

1600₺

EĞİTİMİ SATIN AL

12.yy’ın Gotik’inden 19.yy’lın Realizmine kadar dönemsel üslupların gelişim aşamalarını kapsayan ‘‘Resim Okuma ve Üslup Tarihi 1’’ başlığı altında ki bu dersler dizisi, 10 dersten (10 videodan) oluşmaktadır. Dönemsel üslupların öz yapıları tarihi ve sosyal koşulları içinde hem genel olarak ve hem de sanatçıların bireysel eğilimleri bağlamında; biçimsel oluşumları temel alınarak değerlendirilmektedir.

Ders 1 - Gotik
Ders 2 - Röneans
Ders 3 - Barok
Ders 4 - Kuzey, Güney - Üslupsal Farklar - Kıyas
Ders 5 - Klasisizm
Ders 6 - Maniyerizm
Ders 7 - Realizm
Ders 8 - Rokoko
Ders 9 - Yüksek Rönesans
Ders 10 - Romantizm

Eğitmenin Notu

12.yy’ın Gotik’inden 19.yy’lın Realizmine kadar dönemsel üslupların gelişim aşamalarını kapsayan ‘‘Resim Okuma ve Üslup Tarihi 1’’ başlığı altında ki bu dersler dizisi, Türkiye de (başta sanat tarihçileri olmak üzere) başlıca hiç kimsenin üstesinden gelemeyeceği bir derinlik ve analiz boyutunda gerçekleştirilecektir. Dönemsel üslupların öz yapıları tarihi ve sosyal koşulları içinde hem genel olarak ve hem de sanatçıların bireysel eğilimleri bağlamında; biçimsel oluşumları temel alınarak değerlendirilecektir.

50 yıldır kendi sanatını icra etmenin yanı sıra ayrıca da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi güzide bir kurumda bir öğretim üyesi-‘‘hoca’’ olarak sanat eğitimi vermiş ve sayısız öğrenci yetiştirmiş bir kimse olarak hedefim; izleyicilere sanatı sevdirmek, sanatı anlamalarını ve detaycı değerlendirmelerini sağlayacak şekilde bilgilendirmektir.

Prof. Kemal İskender

Kemal İskender

1949 Trabzon, Yomra’da doğdu. 1972 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu.

1972-74 Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1416 sayılı yasa uyarınca (Akademi aracılığıyla) açtığı “Avrupa Sınavı”nı birincilikle kazandı ve devlet burslu olarak gönderildiği İngiltere/Londra’da Central School of Art and Desing’da Anthony Altenborough yönetiminde vitray ve Leonard Marchand yönetiminde gravür/mezzotint çalıştı.

1974 yılında girdiği Royal College of Art’ın Resim Bölümü’nde Peter de Francia, Sandra Blow, John Bellany yönetiminde üç yıllık bir çalışmadan sonra, 1977’de “Master” (MA RCA) ile mezun oldu. 1993 yılında Profesör oldu. 1988-2000 Yılları arasında “Sanat Çevresi”, “Türkiye’de Sanat”, “Genç Sanat” gibi sanat dergilerinde sayısız makale yayınladı.

1991-2000 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı kurum olan İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde İdari Müdür ve Müdür olarak görev yaptı. İstanbul Resim Heykel Müzesi’nin katalog-kitabının çıkarılmasını sağladı. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’nde (Atölye 2’de) yönetici Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2016 yılında emekli oldu.

Eğitmenin Tüm Eğitimleri

Sanat Tarihi

Sanat Tarihi 1

Kemal İskender 10 Saat 57 Dakika ~ 1600₺ ~